Till huvudinnehåll

Händelseriket Daglig verksamhet

Bild på en bädd

Invigning av Händelseriket i den dagliga verksamheten LSS – en miljö där du kan uppleva med olika sinnen.

I Händelseriket vill vi väcka lusten att utforska, kommunicera, utvecklas och ha roligt. Händelseriket har ambitionen att vara en miljö som kan varieras på ett sätt så att den kan skräddarsys för den enskilde individens behov. Du kan uppleva olika rum med din hörsel, syn, känsel, lukt, led- och muskelsinne.

Händelseriket består av två olika rum där deltagare inom daglig verksamhet kan uppleva stimulans av olika sinnen, hörsel, känsel och syn men även att få koppla av och vila en stund samtidigt som det har blivit ett trivsamt nöje. Händelseriket utvecklas hela tiden för att passa deltagarnas behov och önskemål.

I rum ett så finns det en gungstol med olika val, där man kan sitta, ligga ner och även gunga med vibrationer och musik som spelas för att göra upplevelsen ännu mer behaglig. Gungstolen har blivit en klar favorit bland våra deltagare.

Uppleva mer visuellt
Det finns även en sackosäck att sjunka ner i och koppla av i, samtidigt så finns alternativet att välja musikbädden med musik som vibrerar i själva bädden. Vill deltagarna uppleva mer visuellt så finns det även en projektor som visar olika motiv som rör på sig på väggen.

Det finns även olika kuddar samt tyngdtäcke som är sköna att använda under tiden som man vill koppla av.

I rum två så kan deltagarna koppla av i en skön fåtölj med filtar och kudde, möjligheten att höra skogsljud eller uppleva andra ljud och ljus som projiceras i taket. Fiberoptik med olika färger lyser upp rummet samtidigt som fiskar simmar i ett rör upp och ner skiftandes i olika färger.

Kontakta sidansvarig: webmaster
Fotograf: Mattias Arousell

Uppdaterad den 21 maj 2024