Till huvudinnehåll

Kommunfullmäktige den 16 april

Bild på Tannbergsskolan framsidan.

Här följer en sammanfattning kring några av de ärenden som behandlades vid kommunfullmäktiges sammanträde den 16 april.

Kommunfullmäktige utökar socialnämndens investeringsram år 2024 med 3 miljoner kronor, samt omfördelar 1 miljon kronor från kommunstyrelsens investeringsram till utbildningsnämndens investeringsram. Socialnämnden har inkommit med ansökan om en utökning av 2024 års investeringsram med 3 miljoner kronor. 1,2 miljoner kronor för att byta ut gamla trygghetslarm på LSS gruppbostäder och 1,8 miljoner kronor för att byta 100 sängar inom LSS och äldreomsorg. Det bedöms att utökningen av investeringsbudget är nödvändig för att bedriva verksamheten på ett bra sätt inom socialnämndens område.

Campus Lycksele
För att lösa fördyringar inom Campus Lycksele föreslås att medel tillskjuts genom omfördelning från investeringsprojekt Strandpromenaden inom kommunstyrelsen med 1 miljon kronor till investeringsprojekt Inventarier UC 2023 inom utbildningsnämnden i syfte att kunna iordningställa en attraktiv inomhusmiljö i Campusdelen av Tannbergsskolan.   

Lycksele kommuns årsredovisning 2023 
Kommunfullmäktige godkänner Lycksele kommuns årsredovisning 2023. Varje år ska en årsredovisning upprättas i enlighet med kommunallagen, LKBR och gällande rekommendationer från Rådet för Kommunal Redovisning (RKR).   
I balanskravsutredningen som utgår från årets resultat har en reservering till resultatutjämningsreserv med 4,7 miljon kronor gjorts.  

 

Uppdaterad den 22 april 2024