Till huvudinnehåll

Kommunstyrelsen den 28 maj

Bild på en lekplats

Här följer en sammanfattning kring några av de ärenden som behandlades vid kommunstyrelsens sammanträde den 28 maj. 

Kommunstyrelsen antar Handlingsplan för Lycksele kommuns allmänna lekplatser. Handlingsplanen är utformad för att Lycksele kommuns allmänna lekplatser ska vara attraktiva, utmanande och framför allt säkra, trygga och tillgängliga för alla barn och unga. Som grund och till detta dokument ligger Lekplatsutredningen för Lycksele kommuns allmänna lekplatser 2023.

Handlingsplanen är framtagen med syfte att säkra drift- och underhåll samt utveckla våra allmänna lekplatser till attraktiva mötesplatser för medborgare och besökare.

Fastställande av portionspriser för år 2025
Kostenheten är en resultatenhet vars verksamhet ska finansieras av egna intäkter. Sedan 2022 och fortfarande pågående under 2024 ökar kostnader som påverkar verksamheten. Råvarupriser, personalkostnaden samt hyror ökar snabbare än strukturella besparingar kan realiseras. För att komma till rätta med en del av underskottet föreslås en prishöjning på 10 procent för skol- och förskolmåltider.

Antagande av nödvattenplan
Om det händer något som gör att det normala vattenledningsnätet inte kan användas, behöver dricksvatten fördelas ut på något annat sätt. Detta dricksvatten kallas nödvatten och distribueras genom placering av vattentankar på lämpliga platser. Det är därför viktigt att planera i förväg inför en eventuell nödsituation. Samhällsbyggnadsförvaltningen har i samband med Lycksele Avfall och Vatten (Lavab) tagit fram en Nödvattenplan för ett sådant scenario, för att ge bättre förutsättningar till kommunens invånare under en dricksvattenkris.

 

 

Uppdaterad den 31 maj 2024