Till huvudinnehåll

Nya återvinningsstationer

Från och med 1 januari 2024 är det nya återvinningstationer i Lycksele som tar emot förpackningar av plast, papp, metall, färgat/ofärgat glas samt tidningar och batterier.

Du fortsätter sortera förpackningar och återvinner dem precis som tidigare, enda skillnaden är att stationerna nu ser lite annorlunda ut. De flesta står på samma plats som tidigare, vissa kan ha flyttat på sig en liten bit och andra har tillkommit. Tänk på att de är endast till för hushållens förpackningar, tidningar och batterier. Förpackningarna du lämnar återvinns och blir till nya förpackningar. Tack för att du återvinner!

Lavab - Lycksele Avfall och Vatten
Från och med 1 januari börjar en ny förordningen om producentansvar för förpackningar att gälla och Lycksele Avfall och Vatten tar över ansvaret för insamling av hushållens förpackningar vid våra återvinningsstationer. Mer information finns på Lycksele Avfall och Vattens hemsida.

Felanmälan och placeringar
Fullt eller skräpigt på din återvinningsstation? På sopor.nu kan du göra en felanmälan om stationen behöver städas eller vilka behållare som behöver tömmas. På sopor.nu kan du se de exakta placeringarna av återvinningsstationerna i kommunen samt hitta en sorteringsguide om du är osäker på hur någon förpackning ska sorteras.

Uppdaterad den 15 januari 2024