Till huvudinnehåll

Semesterstängning under sommaren

Blomma

Inom vissa sakområden kommer det under semestertider vara en begränsning i våra möjligheter att vara behjälpliga i ärenden.

Parkeringstillstånd
Det kommer inte att finnas möjlighet för oss att hantera ansökningar för parkeringstillstånd för rörelsehindrade under handläggares semester. Vi hoppas att detta inte kommer att ställa till med problem.

Du som vill beställa riksfärdtjänstresa för sommaren måste ha ansökt senast den 12 juni. Detta för att säkerställa att ärendet hinner handläggas samt att platser finns tillgängliga för just din resa.

Färdtjänst och bostadsanpassningsbidrag
Det kommer inte att finnas möjlighet för oss att hantera ansökningar för färdtjänst eller handlägga bostadsanpassningsärenden under handläggares semester. Information om skolskjuts

Ansökan om skolskjuts
För de elever som våren 2024 har rätt till skolskjuts från sin folkbokföringsadress görs en ny prövning inför läsåret 2024/2025. Beslut skickas via e-post till vårdnadshavare senast vecka 31. Tider för resor med skolbil skickas via e-post till vårdnadshavare senast vecka 32.
E-postadresser till vårdnadshavare hämtas från InfoMentor.

För elever som aldrig haft skolskjuts tidigare eller om de ska flytta till en ny adress ska ansökan vara inlämnad senast 16 juni för att de säkert ska få beslut innan skolstart. Därefter handläggs ansökningarna i turordning och beroende på förutsättningarna så är det inte säkert att beslut och planering av resor är klara till skolstart vecka 34.

Nytt för läsåret 2024/2025
Ansökan om skolskjuts till den alternativa adressen för elever som bor växelvis måste göras inför varje läsår. Den alternativa adressen är där eleven bor ungefär halva tiden men där hen inte är folkbokförd.

Information om busskort
Elever som våren 2024 har ett skolkort och som nästa läsår fortsatt har rätt åka skolskjuts med linjetrafik MÅSTE hålla reda på sitt skolkort under sommarlovet. Skolkortet ska användas även nästa läsår och programmeras om av Länstrafiken med giltighet från och med 19 augusti 2024.

Vi hoppas att detta inte kommer att ställa till med problem.
Myndighetsenheten Samhällsbyggnadsförvaltningen

Du som har frågor, kontakta:
Lycksele kommun
0950-166 00

Uppdaterad den 30 maj 2024