Till huvudinnehåll

Kommunfullmäktige den 27 februari

Här följer ett snabbreferat kring några av de ärenden som behandlades vid kommunfullmäktiges sammanträde den 27 februari.

Driftbidrag till Lycksele djurpark AB
Kommunfullmäktige ger fem miljoner kronor i driftbidrag till Lycksele djurpark AB. Lycksele djurpark AB har inkommit med en ansökan om ett kapitaltillskott på fem miljoner kronor från ägarna. Tidigare har kommunfullmäktige beslutat om att ge två miljoner kronor årligen i driftbidrag till djurparken under åren 2022–2027. Styrelsen för Lycksele djurpark har under hösten 2023 signalerat för att underskott kan uppstå i verksamheten. Djurparkens intäkter och resultat är direkt kopplade till antalet besökare. Styrelsen för Lycksele djurpark har tillsatt en utvecklingsgrupp för att identifiera olika områden för utveckling och på så sätt minska kostnader och öka besöksantalet.

Preliminärt bokslut 2023
Årets resultat visar på ett överskott på 31 miljoner kronor. Finansieringen i form av skatter och bidrag har under året gått mycket starkt och visar på ett överskott mot budget med plus 31,7 miljoner kronor. Nämnderna går med ett underskott på minus 12,4 miljoner kronor och resultatenheter går med underskott på minus 8,9, totalt minus 21,3 miljoner kronor. Inflationen har med full kraft påverkat det ekonomiska utfallet under år 2023 och det kommer fortsatt att vara en utmaning under 2024.

Uppdaterad den 8 mars 2024